رئیس دانشگاه علمی و کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان در گفت و گو با نسل فردا

تحول حتی یک دانشجو، ما را به نیت اصلی خود رسانده است
جشنواره چشم انداز راهکاری برای انتخاب شغل دانشجو
نویسنده : داوود شیخ جبلی

دانشجویی که به دانشگاه وارد می شود، دارای نگاه مدرک محور و بدون امید به آینده است؛ اما نگاه دیگری نیز وجود دارد که در آن نشان می دهد انسان دانشگاه را محلی برای کسب علم دانسته و با امید به آینده حرکت خود را ادامه دهد. نگاه به کسب علم همراه با دستیابی به امیدهای آینده فرصتی بود تا دانشگاه علمی و کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان برای اولین بار در استان اصفهان اقدام به برگزاری جشنواره ای با نام «چشم‌انداز» کند تا دانشجویان همراه با کسب علم به مهارت‌های انتخاب شغلی مناسب دست پیدا کنند و از این طریق امیدهای خود را جامع عمل بپوشانند.
«ایجاد حس تحقیق و پژوهش، استعدادیابی و معرفی آثار شرکت‌کنندگان، ارتقای همزمان سطوح علمی و عملی شرکت‌کنندگان و ... » از جمله اهدافی است که دکتر احسان مشکلانی رئیس دانشگاه علمی و کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان را به بهانه روز دانشجو به پای صحبت با خبرنگار نسل فردا می آورد  . وی در خصوص این اهداف به خبرنگار ما می‌گوید: هدف جشنواره چشم انداز، ایجاد بسترهای لازم برای استفاده بهینه‌ اصحاب فرهنگ و هنر از کارگاه‌ها، سمینارها، همایش‌ها و کلاس‌های تخصصی کوتاه‌مدت و ایجاد بستر مناسب به منظور کشف چشم‌اندازهای شغلی مطلوب و متناسب با شخصیت  است.
 انسان ،امید و آینده موضوع اصلی جشنواره
وی همچنین تصریح کرد: موضوع اصلی این جشنواره، انسان، امید و آینده است و شرکت‌کنندگان باید مطالب خود را تحت عناوینی که در پورتال جشنواره به آن اشاره شده ، به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند.
مشکلانی دررابطه با دیگر محورهای جشنواره گفت: آرزوهای بزرگ شغلی من، چشم‌انداز شغلی من، آینده‌ من، آینده شغلی من، آینده شغلی در شهر من، آینده شغلی خانواده من، جایگاه من در اشتغال آینده، جایگاه من در اشتغال جامعه از دیگر محورهای این جشنواره است.
وی در بخش دیگر صحبت‌های خود به قسمت‌های مختلف جشنواره اشاره کرد و افزود: بخش‌های مسـابقه شامل فرهنگی، سینمایی، عکاسی و رسانه‌ای است که علاوه بر این شرکت‌کنندگان می‌توانند در زمینه‌های اجرای نمایش، نمایشنامه‌نویسی، نمایشنامه‌خوانی، آرم و... شرکت کنند که در سایت جشنواره توضیحات آن به طور کامل آورده شده است. رئیس دانشگاه علمی و کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان تصریح کرد: این جشنواره همچنین دارای بخش جنبی است که برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی را شامل می شود.
 جشنواره یک فرآیند انتخاب شغل است
وی با بیان اینکه جشنواره شروع یک فرآیند درست برای انتخاب شغلی مناسب است، افزود: این جشنواره اولین مرحله ای است تا اینکه بتوانیم یک شغل مناسب برای خود انتخاب کنیم. مشکلانی با اشاره به بیانیه یونسکو گفت: یونسکو در بیانیه ایی می گوید انسان سرمایه های زیادی ازجمله سرمایه روانشناختی دارد که خود دارای چهار مولفه امید ، تاب آوری ، خوش بینی و مهم‌تر از همه خود کارآمدی است. وی اظهار داشت:  جشنواره چشم‌انداز، آینده پژوهانه و امیدگرا ازنوع مثبت اندیش است که این امکان را به فرد می دهد تا ویژگی های شخصی آینده خویش را بررسی کند و تحت عنوان چشم‌انداز به کنکاش آن بپرازد.
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان با اذعان بر اینکه هر شخص باید اول نیات و ویژگی های شخصی خویش را بشناسد، عنوان کرد: چه بسا افرادی در جامعه ما هستند که حدود نیمی از عمر خودشغلی را با شغلی که علاقه ای به آن ندارند، گذرانده‌اند؛ در حالی که شخص باید در سنین نوجوانی تا جوانی با توجه به شناخت ازخود و اطلاعاتی که دارد، شغل مناسبش را انتخاب کند.
 13 تا 27 سال، پنجره طلایی انتخاب شغل
مشکلانی به پنجره طلایی انتخاب شغل اشاره کرد و افزود: پنجره طلایی انتخاب شغل از سنین 13 تا 27 سالگی شروع می‌شود اما باید بدانیم که فرد محدود به این پنجره طلایی نیست و حتی می تواند در سنین بالاتر شغلی مناسب انتخاب کند؛ به طوری که تجربه این مسئله را به وضوح نشان داده است. وی متذکر شد: در این جشنواره سعی کرده ایم به دنبال کمیت نباشیم و با نگاه اینکه حتی یک نفر در کارگاه های جشنواره متحول بشود، به نیت اصلی خود در جشنواره رسیده‌ایم. رئیس دانشگاه علمی و کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان با بیان اینکه جشنواره تا شهریور ماه سال آینده ادامه دارد، افزود: طبق برنامه‌ریزی های انجام شده هر ترم یک زمینه مشخص در جشنواره برگزار می شود که هم اکنون با عنوان چشم‌انداز به مشغول فعالیت است. وی در پایان صحبت‌های خود تصریح کرد: نیت اصلی جشنواره، تربیت و پرورش دانشجوهای این مرکز است که علاوه بر آن مجتمع آموزشی فرهنگ وهنر که شامل مدارس راهنمایی و هنرستان می شود را نیز در بر می گیرد.

لینک خبر

آدرس ما

اطلاعات تماس با مرکز

• شماره تماس: 11-34354400-031